EUROMED Τα δένδρα της Μεσογείου



Τόσο τα Ελληνικά όσο και τα Κυπριακά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν την καθιερωμένη εκδόση EUROMED (από τα πρώτα γράμματα στην λατινική απόδοση των λέξεων Ευρώπη – Μεσόγειος).

Τα ΕΛΤΑ λοιπόν στις 27 Ιουνίου εξέδωσαν ένα γραμματόσημο με δυο διαφορετικές οδοντώσεις και ένα μπλοκ (φεγιέ).
Το γραμματόσημο αξίας € 2.62 εικονίζει μαστιχόδενδρα με σταγόνες μαστίχας σε πρώτο πλάνο. Σχεδιάστηκε από την Μυρσίνη Βαρδοπούλου και τυπώθηκε σε όφσετ από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας, ως εξής. 
Το γραμματόσημο με πλήρη οδόντωση σε ποσότητα 2.000.000 γραμματοσήμων σε φυλλαράκια των 8 τεμαχίων.
Επίσης 10.000 γραμματόσημα χωρίς οδόντωση καθέτως σε αριθμημένα τευχίδια που περιέχουν 2 γραμματόσημα έκαστο, δηλαδή 5000 τευχίδια αξίας € 5.24 έκαστο.
Κυκλοφόρησαν ακόμα 7.000 αριθμημένα μπλοκ.
                                               
Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία στις 10 Ιουλίου κυκλοφορούν την έκδοση EUROMED Δένδρα της Μεσογείου. Ένα γραμματόσημο αξίας € 0.64, σχεδιασμένο από την Χριστίνα Βασιλειάδου και τυπωμένο από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ σε φυλλαράκια των 8 τεμαχίων σε ποσότητα 110.000 γραμματοσήμων. 
Η κυπριακή έκδοση εικονίζει μία εικαστική δημιουργία με ένα δένδρο με ανάμεικτα στοιχεία, φύλλα ελιάς και πεύκων και καρπούς χαρουπιάς και πορτοκαλιάς.


Δημήτρης Περδίκης
Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου