150 χρόνια Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν στις 8 Δεκεμβρίου 2017 μία νέα αναμνηστική σειρά για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Η σειρά αποτελείται από 2 γραμματόσημα, ήτοι:

0.72€ Το κτήριο του ταμείου στην οδό Λυκούργου, στην Αθήνα  500.000 τεμ.
2.50€ Ο ιδρυτής του ΜΤΠΥ Δημήτριος Ν. Λεβίδης                      250.000 τεμ.

Σύνολο αξίας της σειράς 3.22€

Τα γραμματόσημα σχεδιάστηκαν από την Μαρίνα Λασηθιωτάκη και τυπώθηκαν με πολυχρωμία – όφσετ από την VERIDOS – ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας, σε φύλλα των 25 γραμματοσήμων. Θα διατίθενται δε για δυο χρόνια, μέχρι την 7η Δεκεμβρίου 2019 εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
Τα ΕΛ.ΤΑ ετοίμασαν φακέλους ΠΗΚ, απλά λευκώματα, λευκώματα πολυτελείας και κάρτες μάξιμουμ. Όμορφα δώρα, τώρα στις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.


Εξεδόθη και προσωπικό γραμματόσημο, το οποίο κυκλοφόρησε με λίγες ημέρες καθυστέρηση στις 13 Δεκεμβρίου. Εικονίζει το γραμματόσημο των 0.72€ σε πολύ μικρότερη διάσταση. Είναι τετράγωνο 30Χ30 mm αντί του παραλληλόγραμμου 35Χ45 mm της σειράς με βινιέτα παραπλεύρως που εικονίζει το λογότυπο των ΕΛ.ΤΑ.
Κυκλοφόρησαν 2.000 αριθμημένα φύλλα των 10 γραμματοσήμων (20.000 γραμματόσημα). Διατίθενται μόνο σε πλήρη φύλλα προς 10€ έκαστο. 
Στα περιθώρια του φύλλου εικονίζεται πολύ εντυπωσιακό ψηφιδωτό με θέμα τον Ηρακλή και τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Δημήτρης Περδίκης


Share on Google Plus

About Stamps Philatelic

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου